Tillbaka

Tunne orkesterisi 19.1.2017: Suomalaisia viulukonserttojaSuomalainen musiikkielämä on ollut läpi 1900-luvun muutakin kuin Sibeliusta ja tämän päivän suomalaismuusikot ja -säveltäjät elävät ja työskentelevät globaalissa ympäristössä. Kevään ensimmäisellä luennolla erityiskäsittelyyn pääsevät suomalaiset viulukonsertot, joihin tutustutaan kahden taiteilijan kautta: Magnus Lindberg on säveltänyt kaksi viulukonserttoa, joista toinen ja uudempi saa keskiviikkona 18.1. Suomen ensiesityksensä Radion sinfoniaorkesterin konsertissa Frank Peter Zimmermannin toimiessa solistina.

Viulutaiteilija Kaija Saarikettu on puolestaan esittänyt useita suomalaisia viulukonserttoja vuosien varrella, kantaesityksinä Einar Englundin, Pehr Henrik Nordgrenin, Jyrki Linjaman ja Paavo Heinisen konsertot. Millaista keskustelua syntyy, kun uusien viulukonserttojen esittäjä ja uutukaisensa Suomen ensiesityksen juuri kuullut säveltäjä kohtaavat?

Tervetuloa Tunne orkesterisi -sarjan kevään 2017 avaukseen Musiikkitalon Paavo-saliin torstaina 19.1.2017, isäntänä tuttuun tapaan muusikko ja toimittaja Ville Komppa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

 

Lisätietoja:
Taideyliopiston Avoin kampus
Erikoissuunnittelija Mari Karjalainen
Puh. 050 384 3452


https://tunneorkesterisi.wordpress.com